Scope

The new, approximately 9,700 square feet, one-story addition ties into the existing Hospice facility strategically to provide immediate and easy access to the existing central lobby, nurses’ station and administrative facility.  Reflecting a peaceful, countryside farm theme intended by the existing facility and master plan, the new addition’s exterior incorporates a similar vinyl-sided home style providing for a seamless transition between old and new.

The new wing addition includes sixteen private patient rooms, each with a complete bathroom, multiple closets and kitchen unit.  Other features include a new family room, lounge, snack area, staff break/locker room, staff toilet/shower room, separate clean and soiled linen rooms, mechanical/electrical room, and multiple storage and support areas. New site improvements include a new 51-space parking lot, sidewalks, access road and stormwater management system.

Key Facts

Location
Anderson, South Carolina
Client/s
Hospice of the Upstate
Contractor
Sherman Construction
Project Type
Addition