Scope

Textube Corporation commissioned Design South to design office and manufacturing facilities to support the development of their new high-tech Creform Material Handling System. The new approximately 12,800 square foot technical center/office building serves as a key focal point for the overall Textube Campus and expresses the Japanese-owned company’s technological focus. Each aspect of the building and its surrounding site are oriented and designed along specific axial alignments governed by the sun’s path of travel and the campus’ existing context, embedding the Owner’s culture through Feng Shui principles.

The Feng Shui axes are further developed with a grand landscape stair and adjacent retaining walls which lead to a barrel-vaulted translucent canopy, introducing and emphasizing the building’s main entry. Other vaulted canopies act similarly throughout the site. The Tech Center houses technical demonstration and training areas, open office areas, conference rooms, and support and break areas for both administrative and plant employees. Furthermore, Site work and grading, utility connections, storm drainage systems, parking lot additions, driveways, sidewalks, and related appurtenances including retaining walls, steps, ramps, and walkway canopies strengthen the overall campus design.

Key Facts

Location
Greer, South Carolina
Client/s
Textube Corporation
Project Type
Office and Manufacturing Facility
Cost
$1,865,000